Activiteiten Gouda 750

Programma

Woensdag 20 april 2022: Lezing ‘Biodiversiteit in je eigen straat’
20.00-22.00 uur, De Lichtwijzer, Hoge Gouwe 141 (koffie/thee vanaf 19.30u)
De stad blijkt een rijk leefgebied met een grote biodiversiteit. Verschillende dier- en plantensoorten vinden zelfs een beter leefgebied in stedelijke gebieden dan in de omliggende landelijke gebieden. Stadsecoloog Niels de Zwarte houdt zich bezig met het onderzoeken, beschermen en versterken van die biodiversiteit in de stad, ofwel met ‘urbane ecologie’. Hij vertelt erover tijdens zijn lezing. Waarom is er natuur in de stad, waar zit deze dan en wat kun je hieraan doen? Er zal daarbij extra aandacht gegeven worden aan insecten. De lezing wordt afgesloten met praktische tips voor behoud en verbetering van biodiversiteit in de eigen leefomgeving. Het wordt een lezing vol inspiratie met sprekende beelden.

Niels de Zwarte is adjunct-directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en leidt daar tevens de onderzoeksafdeling Bureau Stadsnatuur. Hij is medeauteur van het boek ‘Stadsnatuur Maken | Making Urban Nature’.

Kunstexpositie 'Wat zit er achter?'
Donderdag 21 april - zondag 24 april 2022 l 10.00 - 17.00 uur l Agnietenkapel Gouda
Verschillende Goudse amateurschilders, van jong tot oud, bepalen ons met hun werk bij de schoonheid van onze omgeving met al het moois aan bloemen, vogels, vlinders, water en nog veel meer. Hoe kostbaar is onze aarde, maar ook …hoe kwetsbaar. Kom kijken en laat je verrassen!

Zaterdag 23 april 2022 l 11.00 uur l Agnietenkapel Gouda
Presentatie Charlotte Wijnands over haar werk van vlinderpatronen, gemaakt van restjes plastic.

Workshop 'Bijenhotel maken'
Zaterdag 23 april 2022 l 9.00 - 15.00 uur l De Lichtwijzer, Raam 27 in Gouda
Vind jij het leuk om te leren hoe je een bijenhotel met materiaal vult én weet je een mooi plekje in Gouda waar een bijenhotel kan staan?
Schuif dan bij ons aan tafel! Tijdens de workshop (1,5 uur) leer je hoe je op een goede manier de kasten vult en plaatst, zodat de bijen ook daadwerkelijk gaan komen. Na de workshop kan je je eigen (gevulde) bijenkast meenemen. Er zijn vier tijdsblokken.
Aanmelden kan via rvkgouda@gmail.com of rvkgouda750@gmail.com

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Een nieuwe blik op de stad!

De Goudse kerken vieren Gouda750 mee! De Raad van Kerken organiseert samen met anderen in dit feestjaar diverse activiteiten, bijeenkomsten en tentoonstellingen rond drie belangrijke maatschappelijke thema's: Duurzaamheid, Vluchtelingen en Gouda voor iedereen!

Ontdek wat je nog niet kende van Gouda via het werk van kerken en andere maatschappelijke organisaties. Ervaar scherpe kanten en zie onverwachte oplossingen, laat je optillen door kunst en muziek en vind inspiratie in gastvrije activiteiten voor de hele Goudse gemeenschap.